Home » Ungla clavada del peu

Ungla clavada del peu

Cirurgia ungla clavada- Onicocriptosi - Exòstosi subunguial

Cirurgia ungla clavada- Onicocriptosi - Exòstosi subunguial - Podòleg  Dr. Joan Figueras

 

L'ungla creix en sentit transversal fins que es clava a la vora de la matriu unguial del dit, on produeix una ferida i en algunes ocasions provoca reacció inflamatòria local amb creixement d'un teixit de granulació d'aspecte fungós que recobreix aquesta vora de l'ungla. Aquesta malaltia pot ser molt dolorosa, limitant i donar lloc a infeccions locals de repetició, motius pels quals indiquem la cirurgia.

 

La cirurgia de l'ungla incarnata és la solució definitiva als problemes de dolor i d'infeccions que pateixen aquella gent que per un problema morfològic unguial o ossi (ungles molt corvades o en forma de teula, exòstosi subunguial, etc.) o bé un mal tall unguial durant anys.

 

La realitzem mitjançant anestèsia local i la duració és aproximadament 40 minuts després d'anestesiar el dit. La curació total és aproximadament als 15 dies.

 

L'objectiu és eliminar només la part que es clava, extreient  el lateral afectat i eliminant la matriu (zona on hi ha les cèl.lules que produeixen l'ungla) del lateral.

 

D'aquesta manera, mai més torna a créixer el lateral que es clavava.

 

En cap cas es considera l'eliminació total de l'ungla, perquè quan torni a créixer, tornarem a tenir el mateix problema.

 

Exòstosi subunguial

Exòstosi subunguial - Podòleg  Dr. Joan Figueras


A vegades la deformació unguial és provocada per un creixement de l'os del propi dit, conegut com a exòstosi subunguial.

 

En aquests casos és necessari l'eliminació de l'os sobrant conjuntamnet amb la cirurgia unguial de l'ungla incarnata, per sol.lucionar definitament el problema.

Resultat després de la cirurgia

Resultat després de la cirurgia - Podòleg  Dr. Joan Figueras

Un any després observem la mínima cicatriu postquirúrgica i l'eliminació completa del lateral afectat.

DEMANI CITA ON-LINE (24h)